Strona Główna
Stróże.com - forum
Forum mieszkańców Stróż i okolicy

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czego Stróżom brakuje
Autor Wiadomość
Dziecie_stroz 
Bez lania wody!

Wysłany: 2008-03-27, 23:51   Czego Stróżom brakuje

Wpadłem na to dziś, przejeżdżając spod kościoła w stronę Grybowa. W Stróżach brakuje kulturalnych kierowców! I nie chodzi mi o to że wrzeszczą czy zaszczycają wyszukanymi obraźliwymi gestami.

Chodzi mi natomiast o to, że większość wkłada na twarz niewzruszone maski i patrzy się na człowieka z miną mówiącą "no popatrzcie, on chyba myślał że go przepuszczę". Albo "on chyba myślał że chociaż kiwnę mu głową za to że mnie przepuścił". Cholera, co jest? Np. w Warszawie, która pod względem kultury kierowców pozostawia naprawdę wiele do życzenia częściej ktoś przepuści. A już prawie zawsze podziękuje jeśli ktoś go przepuści.

Wstyd, a do tego dziw nad dziwami. Naprawdę nie mogę tego zrozumieć. Zwłaszcza że za tymi kierownicami bardzo często siedzą osoby które znam chociaż z widzenia. Nieraz nawet do podstawówki chodziliśmy razem.

newton

Wysłany: 2008-03-28, 19:32   

.............
Ostatnio zmieniony przez newton 2008-10-26, 00:58, w całości zmieniany 1 raz  

Dziecie_stroz 
Bez lania wody!

Wysłany: 2008-03-29, 10:11   

newton napisał/a:
To nie macie znakow drogowych?

Mamy. Ale mamy też mnóstwo wąskich dróżek, a znaki drogowe nie regulują tego kto ma wjechać samochodem do rowu żeby ten drugi mógł przejechać.

Jeśli nie doświadczyłeś tego o czym mówię to albo masz nieziemskie szczęście, albo nie prowadzisz za wiele :)

A może to tylko mnie się tak wydaje?

newton

Wysłany: 2008-03-29, 14:14   

............
Ostatnio zmieniony przez newton 2008-10-26, 00:59, w całości zmieniany 2 razy  

jarki 
Overkill.pl

Wysłany: 2008-03-29, 17:26   

heh dokładnie wiem o czym mówicie. Niestety.

R2rek 
Administrator

Wysłany: 2008-03-30, 10:32   

jarki napisał/a:
heh dokładnie wiem o czym mówicie. Niestety.

Przynajmniej masz przewagę na starcie - z Tobą wolałbym się samochodami nie przepychać :D

lilka 

Wysłany: 2008-04-01, 10:31   

Zupełnie się z Wami zgadzam. Ludzie jak siadają za kierownicę to sąsiadów nie poznają! Nie dość, że prawie w rowie siedzisz żeby gość przejechał to jeszcze popatrzy na ciebie jak byś mu przeszkadzał :(

jarki 
Overkill.pl

Wysłany: 2008-04-01, 10:56   

hehe mam wrażenie że wszyscy mówicie o mojej drodze :P

ania 

Wysłany: 2008-04-01, 11:18   

Jeszcze na naszej drodze to "sąsiedzi" zaczekają czasami na początku czy przy bocznej i da się przyjechać ale goście stadniny czy hospicjum (KN, WX.., So.. itp) zupełnie wyłączają myślenie na czas jazdy :( Może myślą, że na wsi nie ma samochodów? ;)

Xmen 

Wysłany: 2008-04-21, 11:07   

Ja myślę, że Stróże to jedna z najpiekniejszych wsi w Gminie Grybów, ale jednak trochę jeszcze rzeczy jest w niej do zrobienia, lub do poprawienia np. sprzydałaby się ekipa sprzątająca chodnik, bo to jest masakra żeby były w takim stanie a przecież są prawie nowe. Zobaczcie jak weygląda chodnik na Białej, albo nawet stare chodniki w Grybowie ciągle tam zamaiatają!!! Przecież jest takie bezrobocie to chyba rąk do pracy nie brakuje!!!! Następna kwestia to bankomat świat jdzie do przodu a pieniązki można wypłacić tylko w 1 bankomacie, gdzie i tak bardzo rzadko można w nim coś wybrac, bo o płaceniu w sklepach kartą już nie wspomne kiedyś czekałaem 40 minut na połączenie!!!!!! Jest tylu przyjezdnych naprawde nie da się coś z tym zrobić?????

kamik

Wysłany: 2008-05-12, 23:00   

Myślę, że w Stróżach brakuje nalezytej obsługi w sklepach (a zwłaszcza w jednym). Chodzi mi o podejście do klientów. Rozumię, że można mieć zły dzień i nie być w humorze raz, czy drugi. Ale nie za każdym razem! Odrobina życzliwości i uśmiechu na twarzy jeszcze nikomu nie zaszkodziła...

ania 

Wysłany: 2008-05-13, 18:00   

Nie szkodzą też świeże warzywa i owoce a też ich brakuje w sklepach w Stróżach, zwłaszcza przed dłuższym "wolnym". Rozumiem, że to ryzyko mieć w sobotę dużo pieczarek czy sałaty na sklepie ale żeby marchewki nie było nigdzie?? "Nigdzie" nie dotyczy sklepu "na fabryce" - tam się znalazły :)

lilka 

Wysłany: 2008-05-14, 14:07   

ooo tak!! Kamik, Ania macie rację!! Ani uśmiechu ani świeżych jarzyn ja ostatnio wolę już robić zakupy w Grybowie.

kamik

Wysłany: 2008-05-14, 18:27   

Tak, tak, zgadzam się. Zdecydowanie trudno dostać u nas "ładne" warzywa i owoce. Myślę, że "nasze" sklepy powinny brać przykład z DC w Bobowej. Zawsze wszystko świeże, poukładane.

Mimi 
Mimi

Wysłany: 2008-10-27, 22:40   

hehe tez mamy DC - drogo cosik ;P

Odpowiedz do tematu